Del Bosque želi ostvariti ono što nikome nije pošlo za rukom

Španci pred najvećim uspjehom ikada

Del Bosque želi ostvariti ono što nikome nije pošlo za rukom

A. Haznadarević

Crvena furija bi u slućaju osvajanja trofeja na Evropskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj, postala prva momčad kojoj je ikada pošlo za rukom da osvoji uzastopno tri velika takmičenja.

Toga je svjestan i selektor branioca titule Eura Vicente del Bosque, koji je jasno zacrtao cilj sebi i svojoj ekipi:

"Mi imamo cilj da postignemo ono što niko prije nije uspio, i to je izvanredno", smatra Španac, i priznaje da im takav cilj stvara veliki pritisak:

"Pod velikim smo pritiskom jer smo okruženi velikim očekivanjima, ali navikli smo na pritisak jer branimo titulu i mi smo svjetski šampioni."

No, u svakom slućaju španski stručnjak priznaje da bi bila greška opušteno ući u bilo koji meč:

"Kako god, ne možemo misliti da smo vanzemaljci i da ćemo jednostavno pobjediti. Takav stav bi bio velika greška", zaključuje selektor reprezentacije Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.