Del Piero želi da postane trener
Foto:EPA

Legenda Juventusa na klupi Juventusa?

Del Piero želi da postane trener

S. Bošković

Legenda Juventusa, Alessandro Del Piero, otvoren je prema mogućnosti da jednog dana bude trener.

Del Piero je završio karijeru u igrajući za Sydney, te kasnije India Delhy Dynamos. Sad razmatra da u budućnosti bude na čelu nekog kluba.

"Da ste me pitali o treniranju prije tri godine rekao bih ne, ali sad ima više iskustva. U Italiji, nakon 20 godina, imate samo jednu viziju fudbala. Fantastična je, ali je samo jedna", izjavio je Del Piero, te još dodao:

"Želim da uzmem malo vremena prije nego što odlučim šta je najbolje za mene".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Otkrio je da je bio blizu odlaska u škotski Celtic, no to se nije desilo.

"Bio sam u razgovorima sa njima, bili smo blizu, ali smo na kraju odabrali druge opcije. Svidjelo bi mi se da sam igrao u Glasgowu, zbog osjećaja koji vam navijači daju".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.