Delač: Chelsea će me prodati

Napušta Stamford Bridge

Delač: Chelsea će me prodati

Matej Delač je prošao sve i svašta tokom sedam godina ugovora sa Chelseajem, a čini se kako će saradnji sa aktuelnim prvakom Engleske ovog ljeta doći kraj. 

Golman koji je rođen u Gornjem Vakufu u Chelseaju je trenutno igrač sa najdužim stažom. Kao ogroman talent je sa samo 17 godina došao na Stamford Bridge, a od početka je slan po posudbama širom Evrope. 

S obzirom da Delaču (24) ugovor sa Chelseajem ističe sljedećeg ljeta, u londonskom klubu su donijeli odluku da ga prodaju u narednih nekoliko sedmica kako bi barem vratili dio uloženog novca. 

"Ugovor mi važi još godinu dana, ali šansa da dobijem radnu dozvolu je ravna minimumu. Zato će me Chelsea prodati", izjavio je Delač, dodavši:

"Kada sam došao u Chelsea situacija je bila drugačija. Imao sam dobru sezonu u Zaprešiću, a uz to me je Slaven Bilić pozvao u reprezentaciju Hrvatske. Nadao sam se da ću odigrati potreban moj međunarodnih utakmica, što bi mi olakšalo dobijanje radne dozvole, ali nije ispalo onako kako sam želio. Došla je povreda, izgubio sam mjesto u reprezentaciji i to je to..." 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Delač danas kaže kako se ne kaje što je došao u Chelsea, jer je bio dio vrhunskog kluba, što ga čini ponosnim. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi