Delimir Bajić i Petar Jelić godinu dana u Radu

Dvojica bh. internacionalaca u Srbiji

Delimir Bajić i Petar Jelić godinu dana u Radu

D. Kurbegović
Teme:

Super liga Srbije ove sezone biće sigurno zanimljivija, ako ne i zanimljivija nego što je to bio slučaj u prošloj sezoni. 

Osim borbe za sami vrh tabele, sigurno će biti zanimljiva i borba za opstanak, gdje će mnogo klubova željeti održati status u društvu najboljih klubova u Srbiji.

Fudbalski klub Rad u narednoj sezoni ima za cilj sredinu tabele. Nekoliko pojačanja ovog ljeta stiglo je u klub, gdje već dvije sezone sa velikim uspjehom igra bivši mladi reprezentativac naše zemlje Ognjen Gnjatić.

Dvojica bh.internacionalaca od kojih se očekuje da svojom igrom i iskustvom doprinesu u narednoj sezoni pojačala su klub u ovom prelaznom periodu, a potpisala su vjernost na godinu dana.

Riječ je o stoperu 30-godišnjem stoperu Delimiru Bajiću koji je u svojoj karijeri nastupao u Premijer ligi za Radnik, Velež, Željezničar i Mladost, dok je nosio i dresove Slobode iz Užica, te po jednu sezonu u iranskom Nassajiu i kiparskom Olympiakosu. Od Bajića se očekuje da pojača zadnju liniju, te da svojim iskustvom doprinese što boljoj igri u defanzivi.

Drugi pojačanje je 28-godišnji napadač Petar Jelić, ovaj bivši juniorski, mladi i seniorski reprezentativac BiH u svojoj karijeri je promijenio 10- tak klubova. Ostao je upamćen kao prvi strijelac Premijer lige u sezoni 2005/06, kada je Modriča osvojila titulu prvaka BiH, a nakon toga Jelić je potpisao za njemačkog Bundesligaša ekipu Nurnberga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.