Demba Ba ponovo 'sredio' Partizan, Tottenhamu nova pobjeda

Bešiktaš i Tottenham se odvojili na tabeli

Demba Ba ponovo 'sredio' Partizan, Tottenhamu nova pobjeda

Bešiktaš i Tottenham upisali su nove pobjede u okviru Grupe C Evropske lige. Turski tim je na svom terenu bio uspješniji od Partizana dok je Tottenham slavio na gostovanju protiv Asterasa.

Nakon nezanimljivog prvog poluvremena u kojem nisu viđeni golovi, drugih 45 minuta ponudilo je mnogo zanimljiviju utakmicu. Ponovo je heroj Bešiktaša bio sjajni Demba Ba, koji je sa dva pogotka presudio gostima iz Beograda. Prvi je sa bijele tačke postigao u 57. minuti a drugi pet minuta kasnije. Sve što je Partizan uspio uraditi do kraja bilo je smanjenje vodsta domaćih u 78. minuti kada je Marković postigao gol za 2:1.

Tottenham je na gostovanju u Grčkoj došao do nove pobjede u Evropa ligi. Townsend je u 36. minuti iz jedanaesterca doveo goste u vodstvo, da bi na 2:0 povisio Kane golom u 42. minuti. Domaći su u 90. minuti postavili konačan rezultat sa bijele tačke golom Barralesa, nakon što je prethodno isključen Fazio.

Evropska liga, grupa C:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Asteras - Tottenham 1:2 (Barrales 11m 90' - Townsend 11m 36', Kane 42')
Bešiktaš - Partizan 2:1 (Demba Ba 11m 57', 62' - Marković 78')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.