Golijada u Watfordu, United slavio, Lingardov potez za pamćenje

Crveni vragovi upisali novi trijumf

Golijada u Watfordu, United slavio, Lingardov potez za pamćenje

E. Škorić, foto: EPA

Manchester United je u gostima kod Watforda ostvario novu pobjedu (4:2).

Crveni vragovi su u 14. kolu ostvarili 10. pobjedu i vodećem Cityju primakli su se na pet bodova, s tim da tim Pepa Guardiole tek treba da odigra svoj meč ovog kola.

Prošli put je United u Watfordu poražen s 3:1, a večeras je slavio sa sličnim rezultatom (4:2), no nastavila se tradicija - dueli ovih timova uvijek su efikasni, pa čak i ako na klupi Uniteda sjedi Jose Mourinho, koji nudi nešto oprezniju i defanzivniju igru.

Ashley Young je kod gostiju bio posebno raspoložen, pa je prvo u 19. minuti pogodio za 1:0, a šest minuta kasnije postiže sjajan pogodak iz slobodnjaka za sigurnih 2:0 u korist Crvenih vragova.

U 32. minuti Lukaku proigrava Martiala i Watford je bio razbijen, no Watford uspijeva da se vrati.

Deeney prvo u 77. minuti, pet minuta nakon što je ušao u igru, zabija s bijele tačke za 3:1, a onda Doucoure u 84. minuti postiže još jedan pogodak za Watford. Uvukla se nervoza u tim Uniteda, ali je ipak velikan s Old Trafforda ostvario pobjedu.

Tri boda je Unitedu ovjerio Lingard u 87. minuti kada je nakon sjajne soloakcije loptu smjestio u mrežu Watforda.

Premier liga, 14. kolo:
Watford - United 2:4 (Deeney 77 . penal, Doucoure 84/ Young 19, 25, Martial 32, Lingard 87)
WBA - Newcastle 2:2 (Robson-Kanu 45, Field 56/ Clark 59, Evans 83 - ag)

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi