Dembele je prošlost: Borussia ima novo čudo u timu
Foto: bvb.de

Jadon Sancho potpisao za Borussiju

Dembele je prošlost: Borussia ima novo čudo u timu

M. Šljivak

Borussia iz Dortmunda dogovorila je još jedno pojačanje nekoliko sati prije završetka ljetnog prelaznog roka.

Novi član Milionera iz Dortmunda postao je 17-godišnji Englez Jadon Sancho, koji u redove njemačkog velikana dolazi iz Manchester Cityja.

Ovaj mladi fudbaler važi za jednog od najvećih talenata engleskog fudbala, a s Borussijom je potpisao višegodišnji ugovor.

"Vrlo smo zadovoljni što je Jadon Sancho, jedan od najvećih evropskih talenata, pristao doći u naš klub. Uvjereni smo da mu možemo pomoći da se dodatno razvije", rekao je sportski direktor Borussije Michael Zorc.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sancho je u novom klubu dobio dres s brojem 7, kojeg je donedavno nosio Ousmane Dembele, koji je završio u Barceloni.

Jadon Sancho je karijeru počeo u Watfordu, da bi prije dvije godine postao član omladinskih selekcija Cityja. Igra na pozicijama krilnog napadača i važi za velikog talenta engleskog fudbala.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi