Dembele tek stigao, a već je napravio problem u Barceloni
Foto: EPA

Valverde nema milosti prema Francuzu

Dembele tek stigao, a već je napravio problem u Barceloni

M. Šljivak

Ousmane Dembele potpisao je ovog ljeta za Barcelonu u transferu vrijednom 148 miliona eura.

Mladi francuski fudbaler je u redove tima s Nou Campa stigao iz Borussije, a u Barcu je doveden kao zamjena za Brazilca Neymara, koji je otišao u PSG.

Međutim, Dembele nije dobro krenuo u Barceloni. Španski magazin Don Balon tvrdi da je Francuz već uspio da se posvađa s trenerom Katalonaca Ernestom Valverdeom i Dembele trenira odvojeno od ekipe.

Navodno, Valverde je nezadovoljan onim što francuski fudbaler pokazuje na treningu. Ne može da se uklopi u način treninga s ostalim igračima, pa za sada trenira odvojeno od ostalih igrača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, usprkos tome, Dembele bi trebao dobiti šansu za igru već tokom vikenda. Iako je Valverde razočaran njegovim pristupom na treningu, Francuz će biti u ekipi za gradski derbi protiv Espanyola i vjerovatno će dobiti šansu za igru u finišu meča.

Neymarovu poziciju od prve minute će zauzeti Gerard Deulofeu, dok će Dembele morati mnogo da trenira kako bi se izborio za svoje mjesto, iako je plaćen 148 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi