Dembeleov život se totalno preokrenuo za dvije godine

Potpisao za Barcelonu

Dembeleov život se totalno preokrenuo za dvije godine

E. Čaušević

Mladi francuski fudbaler Ousmane Dembele napustio je Borussiju Dortmund i svoju karijeru nastavit će u dresu Barcelone.

Transfer saga koja je trajala nekoliko sedmica konačno je završena jučer kada je Barcelona zvanično potvrdila da je Dembele novi igrač ovog kluba. Nevjerovatno zvuči da je katalonski klub ovog 20-godišnjeg fudbalera fiksno platio 105 miliona eura, dok će dodatnih 42 miliona eura isplatiti kroz razne bonuse.

Dembele je nakon samo jedne sezone odlučio da napusti Dortmund jer jednostavno nije mogao da odbije interes Barcelone. Francuski igrač je u njemački tim stigao iz Rennesa koji će također od ovog transfera zaraditi oko 30 miliona eura što se vjerovatno do prije nekoliko mjeseci u ovom klubu niko nije mogao nadati.

Očekivanja navijača Barcelone od novog igrača su ogromna, ali mnogi vjeruju da Dembele ima sve što je potrebno da ispuni sva očekivanja zahtjevnih fanova s Nou Campa. Ipak, nevjerovatno koliko se karijera ovog mladog francuskog igrača promijenila za samo dvije godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naime, Dembele je u avgusto 2015. godine igrao u petoj francuskoj ligi! Tada je ovaj 18-godišnjak bio u rezervnom timu Rennesa i borio se za minute u prvoj ekipi. No, sumnjamo da je iko tada mogao sanjati da će Dembele nakon samo dvije godine postati drugi najskuplji igrač u historiji najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi