Demonstracija sile: Napoli pregazio Wolfsburg

Jednom nogom već u polufinalu

Demonstracija sile: Napoli pregazio Wolfsburg

Fudbaleri Napolija su večeras pregazili ekipu Wolfsburga na gostujućem terenu. Golovima Higuaina, Gabbiadinija i dva puta Hamšika, Napolitanci su slavili sa visokih 4:1 i tako jednom nogom već zakoračili u polufinale.

Nije bilo potrebno mnogo da gosti stignu u prednost. Igrao se 15. minut kada je Higuain postigao gol za rano vodstvo Napolija. Samo osam minuta kasnije, semafor je već pokazivao 2:0 za goste a strijelac je bio Hamšik.

Slovak je u 64. minuti postigao svoj drugi, a za Napoli treći gol na utakmici da bi na velikih 4:0 u 77. minuti povisio rezervista Gabbiadini, koji je ušao samo nekoliko minuta ranije. Utješni gol za domaće u 80. minuti postiže Bendtner.

Rafa Benitez i njegovi igrači se vraćaju kući pjevajući, dok Wolfsburgu ostaje žal što je domaćim porazom izgubio gotovo sve izglede da se do samog kraja bori za jedan evropski trofej.

Evropska liga, 1/4 finale:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Wolfsburg - Napoli 1:4 (Bentner 80' - Higuain 15', Gabbiadini 77', Hamšik 23', 64')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije