Dempsey odveo Seattle u finale zapadne konferencije

Dva gola legendarnog Amerikanca

Dempsey odveo Seattle u finale zapadne konferencije

Ekipa Seattle Soundersa prvi je finalista zapadne konferencije MLS lige za ovu sezonu.

Nakon 0:0 iz prve utakmice, Seattle je sinoć na svom terenu savladao Vancouver Whitecapse rezultatom 2:0 a junak pobjede bio je legendarni Clint Dempsey.

Najbolji igrač Soundersa je oba gola postigao u drugom poluvremenu i to u 56. i 88. minuti, što je bilo sasvim dovoljno njegovom timu da zakaže konferencijsko finale u kojem će se sastati sa Portland Timbersom ili Houston Dynamom. Prvi meč ova dva tima završen je također rezultatom 0:0, pa je u revanšu sve otvoreno.

U istočnoj konferenciji je Columbus Crew već jednom nogom zakoračio u finale nakon pobjede nad New York Cityjem rezultatom 4:1, dok Toronto iz prve utakmice protiv New York Red Bullsa ima prednost 2:1.

Pobjednici istočne i zapadne konferencije odmjerit će snage u velikom MLS finalu nakon kojeg ćemo doznati novog šampiona Sjedinjenih Američkih Država.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi