Dendoncker na meti Milana i Fiorentine
Foto: EPA

Fudbaler Anderlechta spreman za nove izazove

Dendoncker na meti Milana i Fiorentine

Mladi veznjak Anderlechta, Leandro Dendoncker, se već neko vrijeme nalazi na meti Milana i Fiorentine, a sada je menadžer ovog fudbalera italijanskim klubovima ulio nadu da mogu realizvati njegov transfer.

Tuttomercatoweb je u petak saopštio da su i Milan i Fiorentina zainteresovani za Dendonckera. Međutim Anderlecht ih je vrlo brzo upozorio da će za mladog veznjaka morati izdvojiti najmanje 30 miliona eura, dok ova dva kluba, čini se, u ovom trenutku nisu spremna izdvojiti toliki novac za mladog Belgijanca.

Ipak, Dendonckerov menadžer, Christophe Henrotay, je, za Foot Mercato, istakao da je njegov klijent zainteresovan za napuštanje svog trenutnog kluba.

"Anderlecht ga želi zadržati, ali on želi nove izazove. Čekat ćemo, vidjet ćemo može li se postići dobar dogovor s klubom, ali čini se da će biti teško", izjavio je Henrotay.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dendoncker, 22-godišnji defanzivni veznjak je u zadnje tri sezone odigrao više od 100 utakmica za Anderlecht, a upisao je i dva nastupa za seniorsku reprezentaciju Belgije.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi