Depay se pravio pametan, pa skupo koštao Lyon

Pokušao da iznudi penal

Depay se pravio pametan, pa skupo koštao Lyon

M. Šljivak

Memphis Depay mogao je donijeti vodstvo ekipi Lyona na gostovanju protiv PSG-a.

Holandski fudbaler je pri rezultatu 1:1 imao veliku šansu. Izašao je sam pred golmana PSG-a Kevina Trappa, čak ga je i zaobišao, ali je zatim odlučio da padne.

Iako se jasno vidi da kontakta nije bilo, Depay je pao kao pokošen. Sudiju međutim nije prevario. On je smatrao da je lopta pobjegla holandskom fudbaleru, pa je dosudio gol-aut i Depay je ostao bez zasluženog žutog kartona.

Ostaje nejasno zašto je fudbaler Lyona pokušao da simulira kada je imao čist put do gola, a kazna je stigla već u narednom napadu kada je PSG zabio za 2:1.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Prethodno je Lacazette pogodio za vodstvo Lavova, dok je izjednačenje PSG-u donio Rabiot.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi