Depay stigao na aerodrom, slijedi potpisivanje ugovora

Holanđanin u novom klubu

Depay stigao na aerodrom, slijedi potpisivanje ugovora

Holandski krilni fudbaler Memphis Depay napustio je Manchester i nalazi se pred potpisom za novi tim.

Francuski mediji objavili su fotografije Depayja koji je stigao na aerodrom u Lyonu i sa ovim timom bi veoma brzo trebao potpisati ugovor.

Depay se nije najbolje snašao u Manchester Unitedu gdje je stigao prije godinu i pol dana, ali nije uspio da se izbori za mjesto u prvom timu. Lyon će ga ekipi sa Old Trafforda platiti oko 16 miliona funti, a ta cijena može skočiti i na 21,7 miliona funti sa dodatnim klauzulama.

Također, engleski mediji prenose informacije da će Manchester United u Depayjevom ugovoru sa Lyonom imati otkupno-povratnu klauzulu po kojoj će ga United moći vratiti u svoje redove, ali nije poznato za koliko novca.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nekadašnji fudbaler PSV-a je na aerodrom stigao u privatnom avionu, a tamo su ga dočekali čelnici Lyona s kojima će završiti posao oko potpisivanja ugovora.

Podsjetimo da je Depay do sada odigrao 27 mečeva za reprezentaciju Holandije te je postigao pet pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi