Depay: Uspio bih u Unitedu da sam dobio pravu šansu

Oglasio se Holanđanin

Depay: Uspio bih u Unitedu da sam dobio pravu šansu

E. Čaušević

Holandski fudbaler Memphis Depay početkom ove godine napustio je Manchester United i svoju karijeru nastavio je u Lyonu.

Depay je prije dvije godine stigao na Old Trafford kao veliko pojačanje iz PSV-a, no nije uspio da opravda povjerenje čelnika kluba. Holanđanin u svojoj prvoj sezoni nije pokazao svoj kvalitet koji se od njega očekivao, dok u prvom dijelu prošle sezone Jose Mourinho uopšte nije računao na njegove usloge.

Zbog toga je ovaj igrač u januaru ove godine odlučio da je vrijeme da se nešto promijeni, te je odlučio da napusti Manchester United. Iako je imao nekolik ponuda iz Engleske Depay je na kraju odlučio da svoju karijeru nastavi u dresu Lyona.  Ipak, holandski fudbaler vjeruje da bi uspio u Unitedu samo da je dobio priliku za to.

"U prvoj sezoni nisam dobro igrao i još uvijek sam se navikavao na fudbal u Engleskoj. Ipak, zaista vjerujem da bih uspio u Premiershipu, ali u drugoj sezoni skoro da nisam igrao. Prolazio sam kroz mnoge probleme tada i pitao sam sebe da li sam uopšte dovoljno dobar. No, kada sam došao u Lyon pokazao sam koliko mogu", rekao je Depay.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi