Depay: Za Mourinha nisam bio dovoljno dobar

Objasnio zašto je napustio Old Trafford

Depay: Za Mourinha nisam bio dovoljno dobar

E. Čaušević

Holandski reprezentativac Memphis Depay u januaru je napustio Manchester United i svoju karijeru nastavio je u dresu Lyona.

Depay je na Old Trafford stigao u ljeto 2015. godine kao veliko pojačanje, ali nije uspio opravdati očekivanja navijača ovog kluba. Iako je imao nekoliko dobrih utakmica dolaskom Josea Mourinha utakmice je većinom posmatrao s klupe za rezervne igrače.

Holanđanin je neko vrijeme igrao i za rezervni tim, te je shvatio da nije dio planova portugalskog stručnjaka. Depay je u januaru odlučio da je vrijeme da spakuje svoje kofere i da promijeni sredinu. Na kraju je potpisao za Lyon koji je ovog igrača platio 16 miliona funti.

"Na treninzima sam svaki put davao svoj maksimum, ali jednostavno Mourinho nije imao povjerenja u mene. Nemam ništa protiv njega i poštujem njegovu odluku. Nisam to razumio, ali sam na kraju morao da prihvatim i pronađem novi klub. Za Mourinha nisam bio dovoljno dobar, ali sam u Lyonu za nekoliko utakmica pokazao koliko vrijedi", rekao je Depay.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ovaj 23-godišnji fudbaler je odlično počeo u francuskoj, te je u devet ligaških utakmica za Lyon postigao pet golova. Posebno spektakularan je bio gol protiv Toulousea kojeg je postigao s centra u prošlom kolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi