Depoitre najskuplje pojačanje Huddersfielda ikada
Foto: EPA

Napadač Porta pojačao Huddersfield Town

Depoitre najskuplje pojačanje Huddersfielda ikada

Nakon što je predvodio svoj Huddersfield Town do promocije u englesku Premier ligu, trener ove ekipe, David Wagner, je obezbijedio i prvo pojačanje za narednu sezonu. A radi se o dojučerašnjem fudbaleru Porta, Laurentu Depoitreu.

Ovaj belgijski napadač je postao najskuplje pojačanje u historiji Huddersfielda, iako tačna suma za koju je on došao u ovaj klub nije poznata.

"Potvrđeno: Laurent Depoitre je zvanično realizovao svoj transfer iz Porta u Huddersfield za rekordnu naknadu", saopštili su na zvaničnom Twitter profilu kluba.

"Veoma sam sretan što je Laurent naše prvo pojačanje ovog ljeta", izjavio je trener Huddersfielda, te dodao: 

"On je pravi napadač, igrao je za odličnu ekipu u Belgiji, nastupao u evropskim takmičenjima i osvajao titule."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj robusni napadač je u svojoj karijeru nastupao, između ostalih, i za Oostende i Gent, ali se u Portu, u kojem je proveo samo jednu sezonu, nije snašao, te je u 13 nastupa za ovaj klub uspio postići samo dva gola.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi