Deportivo Alaves na korak do povratka u Primeru

Velika pobjeda plavo-bijelih

Deportivo Alaves na korak do povratka u Primeru

Deportivo Alaves će od naredne sezone gotovo sigurno igrati u Primeri!

Ovaj klub, kojeg najviše pamtimo po onoj kultnoj utakmici protiv Liverpoola u finalu Kupa UEFA u Dortmundu 2001. godine, je večeras upisao zlata vrijednu pobjedu na gostovanju protiv Athletic Bilbaa B rezultatom 3:2.

Alaves je u vodstvo stigao već u 7. minuti pogotkom Kika, da bi Mora u 43. povisio na 2:0. Početkom drugog dijela igre nastali su problemi za goste, koji su u 47. minuti ostali s igračem manje, a dosuđen je i jedanaesterac za Bilbao. Lopez je sa bijele tačke bio neprecizan, ali je samo pet minuta kasnije Gil smanjio na 2:1.

U 66. minuti dosuđen je novi penal za domaće, a ovoga puta je precizan bio Santamaria koji je poravnao na 2:2. Alaves se nije predavao i u 70. minuti je preko Garcije došao do novog vodstva, koje je uspio očuvati do kraja utakmice. Vrijedi istaći da su gosti meč završili sa devetoricom na terenu zbog isključenja Pacheca u 80. minuti.

Dva kola prije kraja sezone, Alaves je na prvoj poziciji sa 71 bodom, četiri više od drugoplasiranog Gimnastica i pet više od Leganesa, koji u ovim trenucima igra svoj meč 40. kola protiv Ovieda (0:0).

Potražite više informacija na temu La Liga:

Plasman u Primeru će izboriti dvije prvoplasirane ekipe, a ukoliko se situacija ne bude mijenjala, Alavesu će biti potrebna samo domaća pobjeda protiv Numancije. Taj meč se igra za tri dana, a nakon njega bi moglo uslijediti veliko slavlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije