Derbi bez pobjednika: Chelsea - City 1:1
Foto: EPA

Remi u derbiju

Derbi bez pobjednika: Chelsea - City 1:1

M. Šljivak

Veliki derbi 23. kola engleske Premier lige odigrali su na Stamford Bridgeu u Londonu Chelsea i Manchester City, a na kraju u ovom susretu pobjednika nije bilo (1:1).

Dosta oprezno su Jose Mourinho i Manuel Pellegrini ušli u meč. Gotovo da nije stvorena nijedna ozbiljnija prilika u 40 minuta igre, ali je zato sami finiš prvog dijela donio dosta uzbuđenja.

Igrala se 41. minuta kada je Chelsea poveo. Branislav Ivanović odlično pronalazi Edena Hazarda, koji iz prve vraća loptu za Loica Remyja, a Francuz zakucava loptu iza leđa Joea Harta za prednost od 1:0.

Međutim, radost domaćih navijača je trajala samo četiri minute. City je do poravnanja stigao pogotkom Davida Silve u 45. minuti. Sergio Aguero je šutirao, Silva je postavio nogu, a lopta je završila u mreži za rezultat poluvremena od 1:1.

Aktuelni prvak Engleske je dobro otvorio nastavak susreta. Pritisnuli su Chelsea, te su stvorili nekoliko opasnih situacija pred golom Thibauta Courtoisa.

Međutim, do gola nisu mogli. Tim Josea Mourinha se oslobodio pritiska, ali ni Plavci nisu uspijevali da stvore ozbiljnu priliku pred golom Građana.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, te je ostalo 1:1.

Edin Džeko je priliku za igru dobio u 84. minuti susreta...

Premier liga, 23. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea - Manchester City 1:1 (Remy 41' / Silva 45')


Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.