Derbi donedavnih premierligaša pripao Newcastleu

Championship, 33. kolo

Derbi donedavnih premierligaša pripao Newcastleu

U 33. kolu Championshipa snage su odmjerili Newcastle i Aston Villa.

Duel timova koji su prošle sezone igrali u Premier ligi pripao je Newcastleu, koji je na St. James Parku slavio sa 2:0 pred 50.000 gledalaca.

Svrake su povele u 42. minuti golom Gouffrana, da bi u 59. Lansbury postigao autogol i postavio konačan rezultat utakmice.

I dok se Newcastle, koji je prvi na tabeli sa 69 bodova, nalazi na najboljem putu da se ekspresno vrati u elitu, Aston Villa je u katastrofalnoj seriji i tek je na 17. mjestu sa 36 bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Newcastle je od večeras ponovo prvoplasirani tim u Championshipu jer je preskočio Brighton, koji ima bod manje. Prva dva mjesta vode direktno u Premier ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi