"Derbi je posebna utakmica"
EPA

Rekao je Kevin Strootman pred utakmicu sa Lazijom

"Derbi je posebna utakmica"

E. Ganibegović

Ovog vikenda nas očekuje rimski derbi između Rome i Lazija, a veznjak Vučice Kevin Strootman kaže kako je to uvijek posebna utakmica u kojoj nema favorita.

Prvi ovosezonski Derby della Capitale je na programu u subotu navečer, tako da nas sigurno očekuje jedna spektakularna utakmica, jer ipak se radi o bitki za grad.

Lazio, kao i Roma, ove godine u ligi igraju zaista sjajno. Vučica se trenutno nalazi na petoj poziciji sa 27 osvojenih bodova, dok su Nebeskoplavi četvrti klub u ligi sa 28 bodova.

"Derbi je posebna utakmica", rekao je Strootman za Premium Sport.

"Ove godine i Lazio i Roma igraju dobro, tako da je ovo veliki izazov. Nema favorita, u subotu navečer ćemo vidjeti ko je bolji i ko će uzeti tri boda", dodao je Holanđanin.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti