Deschamps: Francuska ne može osvojiti SP

"Samo sam realan"

Deschamps: Francuska ne može osvojiti SP

E. Škorić

Francuski selektor Didier Deschamps smatra da će njegova reprezentacija ne može osvojiti Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Iako u Francuskoj imaju velika očekivanja pred Mundijal, njihov selektor je pesimističan i smatra da Trikolori nisu u onoj skupini reprezentacija koje će se boriti za zlatni pehar.

"Imamo šesti li sedam selekciuja koje će konkurirati za trofej, ali Francuska nije među njima", kazao je Deschamps za RMC, dodavši:

"Naš prvi cilj je da pobijedimo prvu utakmicu protiv Hondurasa 15. juna. Posljednji put Francuka je pobijedila u gurpnoj fazi utakmicu protiv Toga u 2006. godini. Nismo viđe među elitnim reprezentacijama".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Realan sam i čvrsto nogama na zemlji", dodao je Deschamps, koji je odbio biti "francuski Mourinho".

"Jesam li francuski Mourinho? Ne, ne. Razgovarao sam s velikim trenerima kao što si Mourinho i Del Bosque i oni su u svojim uspjesima imali i sreće. Potrebno je dosta stvari da se poklopi, ali moraš vjerovati u sebe i u teškim situacijama", istakao je selektor Francuza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.