Deschamps konačno objasnio zašto ne poziva Benzemu

Najveća zvijezda ponovo bez poziva

Deschamps konačno objasnio zašto ne poziva Benzemu

Piše: A. Lendo
Selektor Francuske Didier Deschamps objasnio je nakon spiska reprezentativaca zašto na istom nema napadača Real Madrida Karima Benzeme.

Benzema nije pozvan u reprezentaciju još od oktobra mjeseca 2015. godine, a razlog je "slučaj Valbuena". Deschamps je odmah nakon čitanja spiska fudbalera upitan zašto nema Benzeme, a potom je ponudio i odgovor.

"Zašto nema Benzeme? Ova reprezentacija je složena prije Evropskog prvenstva i stigla je do finala istog. Ta grupa fudbalera je igrala i u ovim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine. Imam grupu igrača u kojoj vlada dobra harmonija. Vjerujem igračima koje pošaljem na teren, ubacujem i mlade igrače jer vjerujem da imaju veliki potencijal. Ja sam neko ko donosi odluke i to samo radim u sportskom segmentu. Uvijek donosim odluke za dobrobit naše reprezentacije. Također, uvijek pričam sa svojim osobljem prije nego što napravim listu pozvanih igrača. Neću to mijenjati", rekao je Deschamps.

Podsjetimo, Benzema je vjerovatno najveća zvijezda Francuske, a do sada je skupio 81 meč za reprezentaciju te je postigao 27 golova.