Deschamps ostaje selektor Tricolora do 2018. godine

Novi ugovor

Deschamps ostaje selektor Tricolora do 2018. godine

Fudbalski savez Francuske produžio je ugovor sa selektorom svog A tima Didierom Deschampsom do 2018. godine, a njegov novi ugovori ističe po okončanju Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Stari ugovor dobio je "nadograđen" pa će se selektor Tricolora, zemlje domaćina narednog Evropskog prvenstva, moći skoncentrisati na svoj posao ne razmišljajući šta će biti sa njim nakon EP-a u Francuskoj.

Informaciju o produženju saradnje sa Deschampsom medijima je potvrdio predsjednik FFF-a Noel Le Graet. 

Sadašnji selektor Francusku, tim nekadašnji evropskih i svjetskih prvaka preuzeo je 2012. godine, potom ju je odveo na Mundija, sa kojeg je Francuze u četvrtfinalu eliminisala Njemačka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.