Deset najboljih dresova svih vremena

Izbor magazina FourFourTwo

Deset najboljih dresova svih vremena

Šta čini fudbalski dres velikim? Da li je to njegov dizajn? Ko ga je nosio? Da li je tim ostvario uspjeh u njemu ili vas prosto čini sretnim i nasmijanim?

Možda veliki fudbalski dres čine sve te stvari, pa je zbog toga teško procijeniti. No koliko je god odabir stvar subjektivne prirode, nije nemoguće naći konsenzus.

U knjizi pod nazivom "Football Shirts Book", Neal Heard prisjeća se šta je to pojedine dresove obilježavalo više od samog dizajna.

"To je više od pukog prisjećanja i dijeljenja vlastitih utisaka sa drugim ljudima. Sviđa mi se činjenica što širom svijeta možete nositi neki dres, a da vas zaustave na ulici i pitaju gdje ste to dobili", govori Neal.

U videu ispod pogledajte kojih je to deset najboljih dresova svih vremena prema izboru fudbalskog magazina FourFourTwo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi