Deset velikih zvijezda uopšte nema na listi za Zlatnu loptu
Foto: EPA

Mnogi su iznenađeni

Deset velikih zvijezda uopšte nema na listi za Zlatnu loptu

France Football je danas objavio imena tridesetorice kandidata za prestižnu Zlatnu loptu, a među njima se nalazi i naš Edin Džeko, kojem je to druga takva nominacija nakon 2009. godine.

Na listi je prava 'krema' evropskog i svjetskog fudbala, ali je zanimljivo da svoje mjesto nisu našle neke velike zvijezde koje su u bliskoj prošlosti bile čak i među prvim kandidatima za veliku nagradu.

To se najviše odnosi na Garetha Balea, Velšanina koji ovoga puta nije među 30 odabranih najviše zbog povrede zbog koje je propustio dobar dio prošle sezone. Zbog toga je Bale 'ispao' iz prvih 11 Reala, a i više nego uspješno ga je zamijenio Isco koji i danas ima prednost kod Zidanea. Upravo je sjajni Španac jedan od sedmorice fudbalera Reala koji se nalaze na listi France Footballa.

Među kandidatima za Zlatnu loptu ovoga puta nema ni Paula Pogbe, kojem nije pomoglo ni to što je proglašen najboljim igračem Evropske lige koju je osvojio sa Unitedom. Također, sa liste je izostao i njegov saigrač, veliki Zlatan Ibrahimović.

Nakon dugo, dugo vremena, nominovan nije ni Andres Iniesta, a mnogima je iznenađenje što ni Manuel Neuer nije našao svoje mjesto među 30 kandidata.

Izbor za Zlatnu loptu 2017. godine će proći i bez Alexisa Sancheza (Arsenal), Sergija Aguera (Manchester City), Danija Alvesa (PSG), Angela Di Marije (PSG) i Gonzala Higuaina (Juventus).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi