Destro za bod Rome na Siciliji
Foto: EPA

Pjanić igrao 90 minuta

Destro za bod Rome na Siciliji

M. Šljivak

Fudbaleri Palerma i Rome odigrali su meč bez pobjednika (1:1) u duelu 19. kola italijanske Serie A.

Pro poluvrijeme je donijelo bolju igru Palerma, koji je poveo već nakon dvije minute igre. Veliku grešku odbrane Rome u pogodak je pretvorio Paulo Dybala za vodstvo domaćih od 1:0.

Imala su oba tima nekoliko pokušaja. Barreto je imao pokušaj u finišu prvog poluvremena, ali je De Sanctis sjajno odbranio.

Nakon nepunih 10 minuta igre u nastavku Roma je došla do izjednačenja. Pjanić je ubacio loptu, Strootman je proslijedio do Mattije Destra, koji pogađa za 1:1.

Dybala se našao u sjajnoj prilici u 60. minuti. Dobro je šutirao, ali ponovo De Sanctis brani.

Do kraja je bilo još prilika na obje strane, ali se rezultat nije mijenjao, te je ostalo 1:1.

Miralem Pjanić je odigrao kompletan meč za Romu...

Seria A, 19. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Palermo - Roma 1:1 (Dybala 2' / Destro 54')


Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.