Deulofeu jasno otkrio u koji klub želi da ide

Jedina želja mu je odlazak u Milan

Deulofeu jasno otkrio u koji klub želi da ide

E. Čaušević

Nekadašnji fudbaler Barcelone, Gerard Deulofeu, nalazi se na izlaznim vratima Evertona.

Ovaj 22-godišnji fudbaler poručio je čelnicima engleskog kluba da želi promijeniti sredinu, te da se nada da će oni sarađivati s njim. Deulofeu je dobio nekoliko ponuda iz Engleske, ali je jasno izjavio da mu je velika želja da zaigra u Seriji A.

"Ukoliko budem napuštao Everton u obzir dolazi samo jedan transfer, a to je onaj u Milan. Imam veliku želju da zaigram na San Siru i da sarađujem s Vincenzom Montellom. Ako ne dođe do dogovora onda ću ja ostati u Evertonu do kraja ove sezone", rekao je Deulofeu.

Španac je čak saopštio Ronaldu Koemanu da želi da ie u Milan i holandski stručnjak mu je dao dozvolu da pregovoara s Rossonerima. Italijanski klub je poslao ponudu, ali još uvijek čekaju na odgovor Evertona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukoliko Everton odluči da proda nekadašnjeg fudbalera Barcelone Milan će morati platiti najmanje 15 miliona eura za usluge ovog fudbalera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi