Deulofeu: Moj idol je Ronaldinho

Krilni fudbaler Milana

Deulofeu: Moj idol je Ronaldinho

Gerard Deulofeu je trenutno na posudbi u Milanu iz Evertona i u ekipi iz Serije A bit će najmanje do kraja ove sezone.

Ovaj španski fudbaler koji je karijeru počeo u mlađim kategorijama Barcelone odigrao je veoma dobar meč u srijedu navečer kada je Milan u okviru zaostalog 18. kola Serije A u gostima pobijedio Bolognu sa dva fudbalera manje. 

Deulofeu je pred sami kraj tog meča imao sjajan prodor te je asistirao Pašaliću kojem nije bilo teško da pogodio i donese svom timu tri boda. 

Španski fudbaler poručuje da mu je idol uvijek bio Ronaldinho.

"Mislim da su Leo Messi, Cristiano Ronaldo i Neymar fantastični, ali moj idol je Ronaldinho. Inspiriše me kreativnost koju je on uveo u ovu igru. Bila mi je velika čast gledati ga kako igra", rekao je fudbaler Milana.

On je također komentarisao i sjajnu pobjedu njegove ekipe u gostima kod Bologne. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Bila je to luda utakmica i magična noć za nas. Slavio sam sa rukama na glavi kada je Pašalić postigao gol jer nisam mogao da vjerujem", rekao je on.

Podsjetimo da Milan naredni meč igra u ponedjeljak navečer na gostovanjuu kod Lazija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi