Deulofeu: Najviše su mi naštetila poređenja s Messijem

Fudbaler Milana ponovo u pravoj formi

Deulofeu: Najviše su mi naštetila poređenja s Messijem

E. Čaušević

Španski reprezentativac Gerard Deulofeu pruža sjajne partije u dresu Milana nakon što je ovog januara stigao na posudbu iz Evertona.

Deulofeu je u prvih nekoliko utakmica pokazao da će biti veliko pojačanje za Milan do kraja ove sezone, te da Rossoneri s pravom razmišljaju da otkupe njegov ugovor od Evertona. Ipak, pojavile su se priče da bi se Španac mogao vratiti u Barcu jer katalonski klub ima opciju u ugovoru da ga ponovo kupi za 12 miliona eura.

Ovaj 23-godišnji fudbaler je za španske medije izjavio da trenutno misli samo o Milanu, te da je naučio u dosadašnjoj karijeri da ne treba čitati špekulacije. Deulofeu je kazao da mu je najviše štetilo što su ga mnogi u Barceloni poredili s Lionelom Messijem.

"Takva poređenja vam mogu samo naškoditi jer navijači od vas očekuju da budete bolji, a svi znamo da je samo jedan Messi i da je on najbolji na svijetu. Ne čitam više špekulacije i fokusiran sam samo na sadašnjost i Milan. Vidjet ćemo na kraju sezone šta će biti od svega toga", rekao je Deulofeu, te otkrio ko je njegov idol iz djetinjstva:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Moj idol je Ronaldinho. On je uvijek bio neko kome sam se divio. Sjećam se dok je igrao za Barcelonu svi smo s nestrpljenjem čekali utakmice da vidimo kakav je potez sada smislio".

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi