Devet golova u Parmi i tijesan trijumf Milana

Rossoneri slavili sa 5:4

Devet golova u Parmi i tijesan trijumf Milana

E. Škorić

Nevjerovatnu utakmicu odigrali su večeras Parma i Milan u sklopu drugog kola italijanske Serije A, a gosti su ostvarili pobjedu rezultatom 5:4.

Dueli Parme i Milana oduvijek su puni žara, a tako je bilo i večeras. Dosta prekida, kartona, ali i dosta golova. Malo i previše, možda? Zaista jedna sjajna utakmica u kojoj je Milan bio blagi favorit, pa je na kraju i došao do druge pobjede pod palicom novog trenera, proslavljenog napadača Filippa Inzaghija.

Prvih 25 minuta bez previše uzbuđenja, a onda se “otvorilo”. U 25. minuti Giacomo Bonaventura, koji je ovog ljeta došao u klub, na asistenciju Honde, pogađa za 0:1.

Dva minuta kasnije, Parma je izjednačila, a glavom je loptu u mrežu bivšeg kluba poslao iskusni Antonio Cassano. Do kraja prvgo dijela dominacija Rossonera i novi pogoci.

Abate je centrirao u 37. minuutio, a Honda glavom loptu poslao pod prečku domaćeg gola. U samoj završnici prvog dijela Lucarelli je skrivio penal, Jeremy Menez siguran s 11 metara za sjajnih 3:1 u korist gostiju.

Domaći nogometaši se nisu predavali. U šestoj minuti nastavka su preko Felipea smanjili na 2:3. U 58. minuti Bonera, stoper gostiju, mora pod tuš zbog dva žuta kartona. 

S igračem manje Milan ne da se dobro branio, već je postigao i četvrti gol. Nigel de Jong je bio strijelac u 68. minuti. Nije tu ništa bilo gotovo. Igrala se 73. minuta kada je Lucarelli smanjio na 4:3. U 77. minuti Felipe je dobio drugi žuti, pa su snage na terenu bile izjednačene.

I kad se činilo da nećemo više uživati u golovima, Menez postiže eurogol u 79. minuti, svoj drugi, Milanov peti. Milan je poveo 5:3 na 10-ak minuta prije kraja utakmice. Autogol De Sciglija u 89. minuti vratio je Parmi nadu da u šest minuta nadoknade može izbjeći poraz, ali je ostalo 4:5. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serija A, 2. kolo:
Parma - Milan 4:5 (Cassano 27, Felipe 51, Lucarelli 73, De Sciglio 89 - ag/ Bonaventura 25, Honda 37, Menez 45 - penal, 79, De Jong 68) 


Parma - Milan | Bonaventura 0-1 by dm_5161daa2c5edb
Parma 1 - 1 AC Milan Cassano by yarigavideo
Parma 1 - 2 AC Milan Honda by chrolloxhisoka
Goal Jermey Menez Parma 1-3 AC Milan by enteritainmentoffical
GOL de Felipe. Parma 2-3 Milan by lasmejoresligas
Parma - Milan 2-4 DE JONG by sporithd
Parma 3 - 4 AC Milan Lucarelli by yarigavideo
Parma 3-5 AC Milan (Goal Menez) by chrolloxhisoka

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.