Deveta uzastopna pobjeda Valencije

Pao i Espanyol

Deveta uzastopna pobjeda Valencije

Valencia je naprosto nezaustavljiva ove sezone, a to je danas na svojoj koži osjetio i Espanyol koji je od Šišmiša izgubio na domaćem terenu s 2:0 u okviru 12. kola španske La Lige. 

Prvo poluvrijeme gosti sa Mestalle nisu odigrali baš najbolje, gledatelji su vidjeli samo dvije prilike i to domaće ekipe, ali Moreno i Darder nisu bili precizni. Rezultatom 0:0 se i završilo prvo poluvrijeme. 

U nastavku meča Valencia je iz prve šanse došla do gola. Igrao se 67. minut kada je Kondogbia postigao svoj treći gol u sezoni i gosti su poveli. Samo četiri minute kasnije Rodrigo je imao dobru priliku, ali ostalo je 0:1. 

Gosti su do povećanja prednosti i konačnog rezultata stigli u 83. minuti kada je Santi Mina pogodio mrežu Espanyola. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Valencia je ostala na 2. poziciji nakon ovog kola sa četiri boda manje od Barcelone, a treba spomenuti da će u narednom kolu igrati upravo protiv Barce i to na domaćem terenu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi