DFB odlučio: Ibiševiću suspenzija za 'prigovor'

Morat će pauzirati

DFB odlučio: Ibiševiću suspenzija za 'prigovor'

Njemački nogometni savez (DFB) izrekao je kaznu Vedadu Ibiševiću za "prigovor" sucu u utakmici protiv Mainza. 

Ibišević je u utakmici protiv Mainza ušao u raspravu sa sucem i direktno dobio crveni karton, a Tobias Stieler koji je dijelio pravdu svoju odluku je opravdao riječima da mu je bh. napadač rekao da je "govno" (njem. scheise). 

Iako je čitač sa usana pokazao suprotno, odnosno da se Ibišević požalio da se osjeća loše (nje. schlecht), DFB je danas izrekao kaznu zbog koje će morati propustiti naredne dvije bundesligaške utakmice.

To znači da Ibišević treneru Herthe neće biti na raspolaganju u mečevima protiv Bayerna i Schalkea. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Usput, Ibišević je ove sezone u njemačkom prvenstvu odigrao ukupno šest utakmica. U listu strijelaca se još nije upisao, međutim na svom kontu ima tri asistencije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi