DFB u Tursku poslao svoje sudije da sude njemačkim timovima

Žele izbjeći manipulaciju rezultatima

DFB u Tursku poslao svoje sudije da sude njemačkim timovima

U subotu se u Njemačkoj pojavila informacija da postoji mogućnost da se manipulisalo rezultatom prijateljske utakmice između Stuttgarta i albanskog prvoligaša Lacija.

Njemački klubovi pripremaju se širom svijeta, pogotovo bundesligaški, dok oni nešto manji kao svoju destinaciju uglavnom biraju Tursku. Više od 700 njemačkih fudbalskih timova svoje pripreme za nastavak sezone obaviti će ili je već obavilo u turskom Beleku.

Iz ovoga razloga DFB (FS Njemačke op.a) je odlučio da u Tursku pošalje svoje sudije koje bi sudile na utakmicama njemačkih timova, kako međusobnim, tako i sa protivnicima iz drugih zemalja. Razlog ovoj odluci jesu potencijalne manipulacije rezultatima nižerazrednih sudija koji uglavnom dijele pravdu na kontrolnim susretima tokom priprema, a najmanje što žele u njemačkoj kući fudbala jeste da se njemački timovi povezuju sa eventualnim kladioničarskim skandalima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.