Di Francesco: Igrat će najboljih 11 koje trenutno imamo

Roma dočekuje Chelsea

Di Francesco: Igrat će najboljih 11 koje trenutno imamo

E. Čaušević

Roma sutra na Olimpicu igra derbi protiv Chelseaja u okviru 4. kola grupne faze Lige prvaka.

Rimski klub je uspio London da napusti s jednim bodom (3:3) koji bi im mogao mnogo značiti u borbi za plasman u nokaut fazu. Vučica želi sutra potvrditi dobru igru sa Stmford Bridgea, te dati svoj maksimum da s pobjedom nad Chelseajem nastavi svoju sjajnu seriju.

"Želim da imamo isti pristup utakmici kako što smo ušli u drugo poluvrijeme u Londonu. Igramo dobro i zadovoljan sam rezultatima. Bitno je da od prve minute budemo maksimalno ozbiljni i vjerujem da možemo doći do pobjede. Odmarao sam neke igrače zbog ove utakmice i sigurno da ću na teren izvesti najboljih 11 koje u ovom trenutku imamo", rekao je trener Rome, Eusebio Di Francesco.

S druge strane, Radja Nainggolan je poručio da bi pobjede u sutrašnjoj utakmici bila ogroman korak Rome ka nokaut fazi najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ako pobijedimo sutra napravit ćemo ogroman korak ka drugom krugu. Ipak, moramo da idemo utakmicu po utakmicu. Svjesni smo da dobro igramo, ali smo veoma oprezni pred sutrašnji meč. Spreman sam za igru i jedva čekam da utakmica počne", rekao je Nainggolan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije