Di Francesco: Volio bih u svom timu imati Pjanića
EPA

"Sviđa mi se njegov stil igre"

Di Francesco: Volio bih u svom timu imati Pjanića

Eusebio Di Francesco (46), italijanski trener koji vodi Sassuolo, izjavio je da bi volio trenirati Miralema Pjanića. 

Sassuolo pod vodstvom Eusebija Di Francesca bilježi prilično dobre rezutate, a među klubovima koji su bili zainteresovani za njegove trenerske usluge je bila i Roma za koju je svojevremeno nastupao od 1997. do 2001. godine. 

"Sretan sam što je trener kao Luciano Spalletti preuzeo Romu. Samim tim i manje se sada govori o mojoj budućnosti, odnosno preuzimanju Rome. Da li su me kontaktirali? Ne mogu odgovoriti", tajnovit je bio Eusebio Di Francesco u razgovoru za italijanske medije i potom nastavio: 

"Ja bih volio da jednom vodim neki klub u Španiji. Volim tu prepoznatljivu tika-taku, ali na malo direktniji način", istakao je trener Sassuola.

Na kraju razgovora je otkrio i koje bi fudbalere volio trenirati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Prvi je Paul Pogba. On me inspiriše, kompletan je. Želio bih sarađivati i sa Miralemom Pjanićem, sviđa mi se njegov stil igre", riječi su ovog stručnjaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi