Di Natale napušta Udinese, ali ne i Seriju A

Konačno donio odluku

Di Natale napušta Udinese, ali ne i Seriju A

Zaštitni znak Udinesea, Antonio Di Natale, potvrdio je da će napustiti klub na kraju sezone. 

Italijan je u Udinese stigao iz Empolija 2004. godine i u međuvremenu je postao klupska legenda, a odluku da napusti popularne Friulane je donio nakon 12 godina i još nije poznato u kojem će klubu nastaviti karijeru. 

"Iza mene je 12 intenzivnih godina. Moja karijera u dresu Udinesea zaista je filmska, ali od naredne sezone neću više biti ovdje. Ako odlazim, odlazim uzdignute glave jer znam da sam dao sve od sebe", kazao je Di Natale za italijanske medije i potom dodao:

"Ponosan sam na svoja ostvarenja u ovom dresu i osjećam se iznimno zadovoljno zbog svih ostvarenja i oborenih rekorda. Odbio sam mnoge klubove zbog Udinesea i ne žalim", zaključio je Di Natale. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Popularni Toto tvrdi da će nastaviti i dalje igrati u Seriji A jer želi srušiti rekord Giuseppea Meazze. Slavni napadač Intera je postigao 216 golova, što je osam više od trenutnog učinka Di Natalea. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi