Di Natale ponovo junak Udinesea
Foto: EPA

Seria A

Di Natale ponovo junak Udinesea

M. Šljivak

Fudbaleri Udinesea savladali su večeras na Friuliju u 31. kolu italijanske Serie A ekipu Catanije s 1:0.

Prvo poluvrijeme nije donijelo golove, ali je prilika bilo. Catania je bila nešto bolja u uvodu utakmice. Stvorili su dvije jako dobre šanse pred golom domaćeg tima, ali se mreža nije zatresla.

Udinese je u finišu prvog dijela imao dobru šansu preko Di Natalea, ali je njegov šut golman gostiju sjajno Andujar sjajno odbranio, pa se na odmor otišlo bez golova. 

Otvaranje drugog poluvremena pripalo je Udineseu, koji je ponovo stvorio nekoliko dobrih šansi, ali lopta nije htjela u mrežu. Ipak, u 68. minuti Udinese dolazi do vodstva. Pereyra je sjajno uposlio Antonija Di Natalea, koji pogađa za prednost domaćeg tima od 1:0.

Catania je golu Udinesea prijetila preko Bergessija, ali je i on bio neprecizan, pa je na kraju Udinese stigao do tri boda u ovom susretu.

Seria A, 31. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Udinese - Catania 1:0 (Di Natale 68')


Udinese 1-0 Catania (Goal Di Natale) 31-03-2014 by houoy

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.