Dick Advocaat novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije

Dick Advocaat novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije

A. Beganović

Holandski stručnjak Dick Advocaat novi je selektor srbijanske fudbalske reprezentacije.

Prema pisanju holandskih medija Advocaat je prihvatio ponudu Fudbalskog saveza Srbije i u narednim danima potpisat će dvogodišnji ugovor.

"Ispunio sam svoju želju da ponovo vodim reprezentaciju. Bilo je kontakata sa Južnoafrčkom Republikom, ali nismo se dogovorili. Fudbalski savez Srbije je preuzeo inicijativu, Srbija ima dobru reprezentaciju i sada se možemo koncentrisati na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo", izjavio je Advocaat.

Podsjetimo, Advoccat je u dva navrata vodio Holandiju, dok je kao selektor radio i u Belgiji, Rusiji, Južnoj Koreji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

U klupskom fudbalu sa manje i više uspjeha radio je u PSV-u, Glasgow Rangersima, Morussiji (M), Zenitu i Alkmaaru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.