Diego Costa: Atletico je moj dom

Brazilac nakon povratka u Madrid

Diego Costa: Atletico je moj dom

Brazilski napadač sa španskim pasošem Diego Costa stigao je jučer u Atletico Madrid gdje bi danas trebao obaviti ljekarske preglede i ozvaničiti svoj povratak u Atletico Madrid. 

Costa je bio u nemilosti trenera Chelseaja Antonija Contea koji nije računao na njega od kraja prošle sezone, a priča oko njegovog transfera trajala je cijelo ljeto da bi on tek krajem septembra pronašao novi klub.

Kao što se i očekivalo, taj klub će biti Atletico Madrid, a Costa će, zbog zabrane koju Jorgandžije imaju, za novi/stari klub moći debitovati tek u januaru mjesecu. 

"Ovo nije način na koji sam želio otići iz Chelseaja. Imam poseban odnos sa ljudima u Chelseaju. Nisam tip osobe koja želi kvariti sliku. Ljudi znaju kakav sam. Htio sam se vratiti u Atletico. Ne želim biti nezahvalan Chelseaju gdje sam također bio sretan. Igrati za takav tim bilo je sjajno, ali Atletico je moj dom", rekao je Costa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Costa je na ljeto 2014. godine prešao iz Atletica u Chelseaja, a u posljednjoj sezoni sa Jorgandžijama je osvojio titulu u španskom prvenstvu te je igrao finale Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi