'Diego Costa bi se odlično uklopio u Marseilleu'
Foto: EPA

Predsjednik francuskog kluba o mogućem Costinom transferu

'Diego Costa bi se odlično uklopio u Marseilleu'

Diego Costa je izuzetno nezadovoljan u Chelseaju, a iako je njegova najveća želja povratak u Atletico Madrid, taj transfer nikako da se realizuje. Međutim, ako ne pređe u Atletico, Costa možda završi u Francuskoj.

Naime, predsjednik Marseillea, Jacques Eyraud, smatra da bi se Costa odlično uklopio u njegovu ekipu, ali i priznaje da se španski napadač nalazi u komplikovanoj situaciji kada je njegov ugovor s Chelseajem u pitanju.

Poznato je da je Marseille u potrazi za adekvatnim pojačanjem u samom vrhu napada, još od kada je ekipu napustio Bafetimbi Gomis, koji je prošle sezone boravio na Velodromeu kao posuđeni igrač Swanseaja.

"Sviđa mi se njegov karakter, njegove radne navike i borbeni duh", odgovorio je na pitanje o mogućem dovođenju Coste predsjednik Marseillea, te nastavio:

"On bi se odlično uklopio u Marseilleu. Međutim, u komplikovanoj je situaciji kada je njegov ugovor u pitanju."

Eyraud je u razgovoru s novinarima SFR Sporta nagovijestio i da će možda pokušati dovesti Costu, ako bude moguće postići dogovor s Chelseajem.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Već smo pokazali da smo u mogućnosti realizovati transakcije, ako igrač ispunjava sve naše kriterije...Zašto da ne? Ali ugovor mora ispuniti neke uslove...Ništa nije nemoguće", istakao je Eyraud, pa dodao:

"Navijačima ne mogu ništa obećati do kraja prelaznog roka. To je osjetljiva tema, ali jedno je sigurno - mi aktivno tražimo napadača."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi