"Diego Costa je kandidat za Zlatnu loptu"

Trener Atletica o Diegu Costi

"Diego Costa je kandidat za Zlatnu loptu"

M. Šljivak

Trener Atletico Madrida Diego Pablo Simeone, smatra kako je napadač njegovog tima Diego Costa, ozbiljan kandidat za osvajnje Zlatne lopte.

Costa ove sezone igra ponovo fantastično, a argentinski stručnjak vjeruje kako će sjajni napadač biti kandidat za Zlatnu loptu, ako nastavi s ovakvim nastupima.

"Costa ima dosta prostora za napredak. Posvećen je igri i to mi se veoma dopada. Nadam se da neće stati na ovom, već da će nastaviti s odličnim partijama. Već sada je među kandidatima za Zlatnu loptu", istakao je Simeone.

Simeone je, također, komentarisao je i eventualni odlazak Coste iz kluba...

"Sve zavisi od njega i šta on vidi kao najbolji potez. Podržaću svaku njegovu odluku. Normalno je da se Chelsea interesuje za njega, jer imaju veliki ekonomski potencijal. Eto'o je već star i Costa bi mogao biti zamjena. Zasad, on je naš", dodao je trener Jorgandžija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.