Diego Maradona želi na čelo FIFA-e

Legendarni Argentinac

Diego Maradona želi na čelo FIFA-e

Novi izbori za predsjednika FIFA-a neće biti predstava jednoga čovjeka.

Naime, nakon kandidature Michela Platinija javili su se još neki kandidati, a najzvučnije ime je legendarni Diego Armando Maradona. Slavni Argentinac nije konkretno naglasio da će predati svoju kandidaturu, ali u ovom trenutku ne ostavlja puno prostora za sumnje u njegove namjere. 

"Moram se boriti protiv mafije koja je još uvijek u FIFA-i. Moram se boriti protiv onih koji su toliko dugo krali. Želim doći i pokušati počistiti FIFA-u. Mnogi igrači će me podržati. Želim se boriti protiv lopova u bijelim rukavicama", izjavio je Maradona. 

Za mjesto predsjednika borit će se i Chung Mong-joon, koji smatra da bi Platini bio štićenik Blattera 

"Gospodinu Platiniju će biti teško napraviti ikakve značajnije reforme. On uživa potporu trenutne strukture FIFA-e. On je dobar za nogomet, no mislim da ne bi bio dobar predsjednik Fife jer je on proizvod trenutnog FIFA-inog sistema. Pitat ćemo se može li Platini simbolizirati novu eru ili je jednostavno štićenik Blattera."

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.