Diego Simeone je trenerski mag

Kakvi uspjesi

Diego Simeone je trenerski mag

E. Škorić

To više nije slučajno. Diego Simeone je veliki nogometni stručnjak.

Karizmatični argentinski trener umire 90 minuta pored aut-linije uz svoje igrače, ne prestaje im dijeliti savjete ni kada je sve gotovo, ni onda kada je Atetico osigurao pobjedu i njegova nogometna filozofija daje rezultate.

Atletico ne igra u stilu Barce i Reala, postiže malo golova, ali rezultati ne izostaju. A začetnik svega na Vicente Calderonu je upravo Simeone.

U njegovoj eri Madriđani su u šest godina uspjeli da naprave neke nevjerovatne rezultate.

U 2012. godini Ateltico je osvojio Evropsku ligu i Superkup Evrope, godinu dana kasnije osvojen je Kup kralja. U 2014. godini osvojena je Primera, Atletico je igrao finale Lige prvaka.

U 2016. godini Atletico je u finalu Lige prvaka, nakon što je izbacio Barcu u četvrtfinalu i Bayern u polufinalu, a ne zaboravite da su Jorgandžije i dalje u igri za titulu u Primeri.

Od prosječnog Atletica stvorio je tim koji je u jednoj sezoni eliminisao Barcelonu i Bayern. Stvorio je, ako ćete preciznije, pobjednike. Samo on zna koliko je bilo potrebno vremena i napornog rada da se dođe do željene formule.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Diego Simeone je trenerski mag.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi