Dijamant na vrhu liste Malaginih želja

Žele se pojačati za Ligu prvaka

Dijamant na vrhu liste Malaginih želja

A. Beganović

Nakon što su okončane sezone u gotovo svim ligama širom Starog kontinenta u inostranim medijima se sve više piše o eventualnim transferima u ljetnom prelaznom roku, a nema dana u kojem se Edin Džeko ne povezuje barem sa jednim klubom.

Bosanskohercegovački Dijamant se u posljednje vrijeme povezuje sa brojim evropskim klubovima. Inostrani mediji su sigurni da će naš reprezentativac napustiti redove Manchester Cityja, a prema njihovim navodima za njegove usluge su zainteresirani brojni klubovi.

Povezuje se Džeko u posljednje vrijeme sa njemačkim divovima, Bayernom i Borussijom Dortmund, te sa Milanom i Juventusom.

Pored ovih klubova, prema pisanju španjolskog internet portala Malagahoy.es Dijamanta bi u svojoj momčadi rado vidio i trener Malage Manuel Pellegrini.

Naime, na kraju ove sezone Malaga je ostala bez Ruuda van Nistelrooya, koji je odlučio reći zbog fudbalu, tako da je ovoj španjolskoj momčadi koja je izborila nastup u kvalifikacijama Lige prvaka potreban napadač.

Pored Džeke u Malagi su zainteresovani i za Emmanuela Adebayora, također igrača Manchester Cityja, a navodno će bogati vlasnici španjolskog kluba učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi jedan od ova dva napadača od naredne sezone predvodio napad Malage.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.