Dijamant pogađao, City slavio

Dva gola Džeke

Dijamant pogađao, City slavio

M. Šljivak

Manchester City je u 6. kolu engleske Premier lige gostovao ekipi Hulla, a na kraju su Građani slavili pobjedu od 4:2 uz dva pogotka Edina Džeke.

City je do prednosti stigao u sedmom minuti. Sergio Aguero je pogodio za prednost od 1:0, da bi četiri minute kasnije Edin Džeko brilijantni pogotkom povećao vodstvo Građana na 2:0.

Uspio je Hull da se vrati u ovaj meč i da dođe do rezultata 2:2... Mangala je zatresao vlastitu mrežu za smanjenje rezultata na 2:1 u 21. minuti, da bi Hernandez u 32. minuti s bijele tačke poranao na 2:2.

Ovaj rezultat se zadržao sve do 68. minute susreta kada je na scenu stupio Edin Džeko. Kapiten bh. reprezentacije je još jednom sjajno pogodio za pobjedu Građana od 3:2.

Konačnih 4:2 postavio je Frank Lampard u 88. minuti susreta...

Premier liga, 6. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Hull - Manchester City 2:4 (Managala 21'p, Hernadnez 32'p / Aguero 7', Džeko 11', 68', Lampard 88')

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.