Dijete Milana zatražilo transfer u Juventus
Foto: EPA

Mattia De Sciglio želi transfer

Dijete Milana zatražilo transfer u Juventus

M. Šljivak

Torinski Juventus u narednoj sezoni mogao bi dovesti igrača Milana Mattiju De Sciglija.

Ovaj 24-godišnji lijevi bek, koji je prošao sve omladinske kategorije Rossonera, otvoreno je zatražio prelazak u redove velikog rivala.

De Sciglio se već dugo vremena povezuje s prelaskom u Juventus. O tome se piše već mjesecima i gotovo je izvjesno da će od naredne sezone obući dres Stare dame.

Ugovor ovom fudbaleru s Milanom ističe naredne sezone. Kako je odbio razgovore o produžetku saradnje, izvjesno je da će već ovog ljeta napustiti klub i da će karijeru nastaviti u Juventusu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Reprezentativac Italije tako bi ponovo mogao sarađivati s Massimilianom Allegrijem. Interesantno, kod njega je i debitovao u dresu Milana 2011. godine, a za njegove usluge bi mogli inkasirati oko 10 miliona eura.

Ove sezone je odigrao ukupno 24 utakmice, a upisao je dvije asistencije.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi