Dilaver: Iza mene je najljepša godina u karijeri

Bh. fudbaler osvojio Kup sa Ferencvarošom

Dilaver: Iza mene je najljepša godina u karijeri

Emir Dilaver, bh. internacionalac koji nastupa za Ferencvaroš, sinoć je osvojio prvi trofej od dolaska u redove kluba iz Budimpešte. 

Naime, Ferencvaroš je u finalnom susretu mađarskog Kupa savladao Videoton rezultatom 4:0 i tako nakon više od deset godina vratio pehar u svoje vitrine.

"Očekivao sam da ćemo osvojiti Kup, jer imamo mnogo kvalitetniji tim od Videotona. Na terenu smo ispoštovali dogovor iz svlačionice, pružili dobru partiju i smatram da je pehar zasluženo u našem vlasništvu. Kada pogledamo ovosezonske rezultate, itekako imamo razloga za zadovoljstvo", kazao je Dilaver na početku razgovora za SportSport.ba i dodao:

"Do kraja prvenstva u Mađarskoj ostala su još dva kola i želimo na najbolji mogući način okončati sezonu. Cilj nam je zadržati drugu poziciju, a onda ćemo naredne sezone imati mnogo veće ambicije. Uz dolazak nekoliko kvalitetnih igrača možemo ciljati na prvu poziciju, ali i odbraniti trofej Kupa."

Dilaver je u redove Ferencvaroša dospio u ljetnom prijelaznom roku iz bečke Austrije, a svojim ovosezonskim nastupima je itekako zadovoljan. 

"Iskreno, u početku je bilo mnogo teško, ali sada tvrdim da je iza mene najljepša godina u karijeri. Svojim igrama sam zadovoljan i nisam se pokajao što sam došao u Ferencvaroš. Bio sam iznenađen kada sam vidio koliko je klub sređen."

Kazao je da bi najradije ostao u ovom klubu, iako ne isključuje ni mogućnost promjene sredine. 

"Volio bih ostati u Ferencvarošu još neko vrijeme. U timu ima dobrih igrača od kojih mogu naučiti mnogo stvari, tako da smatram da nije vrijeme za odlazak. Lijepo mi je ovdje, ali nikada ne znate šta vam život nosi. Vidjet ćemo", riječi su Dilavera na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.