Dilaveru 90 minuta u pobjedi Ferencvaroša

Mađarska OTP Bank liga

Dilaveru 90 minuta u pobjedi Ferencvaroša

Mađarska OTP Bank Liga polako kompletira i svoje peto kolo. U današnjem susretu odigranom na Groupama Areni u Budimpešti, Ferencvaroš je kao domaćin savladao Nyiregyhazu sa 3:1.

Ferencvaroš je poveo već u 13. minuti susreta kada je zabio Busai. Nakon primljenog gola gosti su svim naporima pokušavali doći do izjednačenja, ali su onda u 28. i 67. minuti primili još dva pogotka, za koje su se pobrinuli Gera i Mateos. 

U samoj završnici utakmice, tačnije u 78. minuti, Nyiregyhaza je došla do utješnog pogotka, a strijelac je bio Bajzat. 

Za kraj spomenimo kako je bh. internacionalac Emir Dilaver odigrao cijelu utakmicu za Ferencvaroš koji sada drži četvrtu poziciju u mađarskom prvenstvu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.