Dilema više nema: Alexis je odabrao novi klub
Foto: EPA

Od naredne sezone u Cityju

Dilema više nema: Alexis je odabrao novi klub

M. Šljivak

Čileanski fudbaler Alexis Sanchez (29) napustiće redove Arsenala na ljeto naredne godine.

Ovaj 29-godišnji ofanzivac već dugo se povezuje s odlaskom iz kluba. Tokom ljeta je bio na korak od odlaska u redove Manchester Cityja, ali je Arsenal odlučio da da odbije ponudu od 60 miliona funti.

Izvjesno je kako će Alexis zavšriti sezonu na Emiratesu. Od prodaje u januaru neće biti ništa, ali će zato Čileanac kao slobodan igrač napustiti klub narednog ljeta.

Engleski mediji tvrde kako je sjajni napadač odabrao novi klub. Na stolu je imao ponude Real Madrida i Manchester Cityja, a on se već navodno dogovorio s Građanima i pojačaće redove ovog tima.

City je odabrao ispred Reala. Kraljevi su navodno također bili jako blizu dogovora s njim, ali na kraju je tim s Etihada odnio ponudu, pa ćemo Sancheza od naredne sezone gledati u timu Pepa Guardiole.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Alexis Sanchez je u Arsenal stigao 2014. godine iz Barcelone. Plaćen je više od 42 miliona eura, a tokom tri prethodne godine u timu iz Londona, postigao je 73 gola u 147 nastupa.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi